marți, 28 iunie 2011

Drumetii cei voiosi si frumosi

Astazi s-a petrecut  prima din cele doua drumetii - recompensa pentru cele mai frumoase si ingrijite spatii verzi din curtea scolii.
Azi a fost randul copiilor din Vitomiresti.
Transportul si pachetelul (in afara ce or fi avand ei de-acasa) au fost asigurate de World Vision - Biroul Zonal Valcea, iar ghizi le-am fost Monica (membru Kogayon si, de asemenea, biologul PN B-V) si cu mine. 
Traseul nostru a insemnat asa: satul Pietreni - Cheile Costesti (marcaj TG) - Cheile Bistritei (marcaj TA) - Manastirea Bistrita sau, cu alte cuvinte, traseul de ecoturism amenajat in urma cu vreo cativa ani, la inceputurile PN B-V.
Cum o imagine face cat sau chiar mai mult decat 1000 de cuvinte, va postez cateva crampeie din ceea ce-a fost una din cele mai reconfortante si datatoare de o stare de bine drumetii (pentru mine) atat datorita prezentei foarte placute a doamnelor si domnilor profesori, cat si datorita copiilor. Multumim, in special, domnisoarei de biologie! Merita, intr-adevar, toata dragostea copiilor!
Asa deci, imagini din drumetie:
Cam asa a aratat cerul, da' noi nutream speranta ca nu va ploua. Si poate ca ne-am si rugat pentru asta...
 
Deja incepeam sa privim lumea in ansamblu...
 
Monica le arata si le explica copiilor ceva.

Clasa a VI-a (gasca mea, la final de traseu) cauta in Determinator si identifica planta de-alaturi.

Da' e, totusi, nevoie de interventia Monicai.

Marele premiu al zilei (in materie de flora) au fost crinii de padure (Lilium Martagon) gasiti infloriti. Evident ca toti ne-am indreptat aparatele de fotografiat spre foarte frumoasele flori, minunat prilej de bucurie. Ceea ce-am reusit eu veti vedea la finalul acestui post.

Si-am ajuns si la Prislop, la foisorul pentru lectii in aer liber, unde-am facut bilantul sarcinii de echipa, primita de copii la intrarea in traseu, si am facut un pic de incalzire..ca se cam pornise vantul si ni se facuse racorica. Asa ca s-au pus copiii pe joc: Tara, tara, vrem ostasi!!
Nu toata lumea rupe lantul si se intoarce la echipa sa cu un ostas in plus...

Cum norul se incapatana sa ramana deasupra si chiar ne-a aruncat vreo cativa stropi, ne-am vazut de drumul de intoarcere:

Inainte de a traversa spre Cheile Bistritei, Monica le povesteste copiilor cum e cu marcajele.

Urmeaza o scurta serie cu marele premiu al zilei (in materie florala)...ca altfel, copiii au meritat din plin sa-mi iau o zi de concediu pentru a fi cu ei...ca sa ma asigur ca, intr-adevar, a fost de bine aceasta recompensa pentru munca lor.
Aceasta e o orhidee. Urmatoarele va arata crinii intalniti azi.

Sa  speram ca si cea de-a doua drumetie se va petrece in aceleasi conditii si ca totul va fi bine!
Vacanta placuta, copii! Ne revedem in tabara RJ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu